Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

The Saboteur


Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος είναι ένα θέμα το οποίο έχει αποτελέσει έμπνευση για παρα πολλά παιχνίδια. Τα περισσότερα από αυτά ήταν FPS, flight simulators και strategy. Η Pandemic αποφάσισε να πρωτοτυπήσει και να δημιουργήσει ένα τίτλο που σε στυλ μοιάζει με το GTA. Το παιχνίδι διαδραματίζεται στο Παρίσι και τις σκοτεινές ημέρες της Κατοχής από τους Ναζί.

Ο χαρακτήρας σας ονομάζεται Sean Devlin, ένας Ιρλανδός, μηχανικός στο επάγγελμα και πρώην οδηγός αγώνων, ο οποίος έχει αυτοεξοριστεί στο Κατεχόμενο Παρίσι στα χρόνια του Πολέμου. Η συνάντηση σας με τον Luc Gaudin είναι η αιτία για να γίνετε μέλος της αντίστασης. Αυτό φυσικά σημαίνει ότι θα πρωταγωνιστήσετε σε μάχες, σαμποτάζ, και κάθε είδους αποστολές που ένας αντιστασιακός που σέβεται τον εαυτό του κάνει. Το σενάριο ξεδιπλώνεται κινηματογραφικά κάτι που προσθέτει θετικά στην όλη ατμόσφαιρα του παιχνιδιού.

Μπορείτε και μετακινείστε ελεύθερα σε έναν αρκετά μεγάλο χάρτη οδηγείτε κάθε όχημα που υπάρχει στο παιχνίδι ενώ κάνετε τις αποστολές που οι διάφοροι χαρακτήρες του παιχνιδιού σας δίνουν. Οι αποστολές ασχολούνται με δολοφονίες γερμανών, απελευθέρωση συναγωνιστών αλλά  υπάρχουν και κάποιες οι οποίες συμπληρώνουν την ιστορία.

Ένα ξεχωριστό στοιχείο του παιχνιδιού είναι ο χρωματικός διαχωρισμός των διαφόρων περιοχών (θα σας θυμίσει πολύ το sin city). Οι ασπρόμαυρες περιοχές έχουν έντονη παρουσία των Γερμανών. Οι έγχρωμες δηλώνουν έντονη παρουσία της αντίστασης. Μια περιοχή χρωματίζεται όταν επιτύχετε κάποιες αποστολές και καταστρέψετε αρκετούς γερμανικούς στόχους. Οι Γερμανοί δεν φεύγουν ποτέ εντελώς από μια περιοχή η παρουσία τους όμως είναι μειωμένη κάτι που βοηθά αρκετά όταν προσπαθείτε να ξεφύγετε.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κάνετε μια αποστολή. Η κλασική μέθοδος ντου ή τακτικές πιο stealth. Το παιχνίδι δε σας περιορίζει στο πώς να κάνετε μια αποστολή. Αν πάλι δε θέλετε να κάνετε τις αποστολές ο χάρτης είναι γεμάτος με στόχους για σαμποτάζ. Καταστρέφοντας τους κερδίζετε χρήματα (Contraband) και αποδυναμώνετε τις γερμανικές δυνάμεις κάτι το οποίο σας βοηθά όταν θέλετε να ξεφύγετε κάτι που συμβαίνει συχνά!

Ο χαρακτήρας είναι αρκετά ανθεκτικός. Θεραπεύεται μόνος του μπορεί και χρησιμοποιεί όλα τα όπλα ενώ μπορεί να ζητήσει και βοήθεια από την αντίσταση. Όλα τα κτίρια στο χάρτη μπορεί να τα σκαρφαλώσει κάτι που βοηθά πολύ στην επιτυχή εκπλήρωση των αποστολών σας. Τα Perks είναι ένα σύνολο προϋποθέσεων, για παράδειγμα σκοτώστε με συγκεκριμένο τρόπο έναν αριθμό γερμανών, τα οποία με την ολοκλήρωση τους σας ξεκλειδώνουν κάποιες ικανότητες ή όπλα.

Όλα τα οχήματα μπορείτε να τα οδηγήσετε και τα πολίτικα και τα στρατιωτικά. Η οδηγική συμπεριφορά είναι ανάλογη του τύπου και του όγκου τους αλλά όλα είναι ανθεκτικά.

Οι αντίπαλοι στρατιώτες δεν είναι και πρώτα μυαλά κάτι που σας διευκολύνει και κάνει το παιχνίδι κάπως πιο εύκολο. Μια μπάρα γύρω από το mini-map δείχνει αν οι εχθροί σας υποπτεύονται ή όχι. Όταν η μπάρα γεμίσει χτυπά ο συναγερμός οπότε και ξεσπά ένας πανικός μέχρι να ξεφύγετε. Υπάρχουν 5 επίπεδα συναγερμού που ανεβαίνουν όσο σκοτώνετε τους εχθρούς. Για να ξεφύγετε βγαίνετε από την περιοχή που σας ψάχνουν ή πρέπει να μπείτε σε κάποιο Hide spot.

Οι χαρακτήρες είναι ωραία σχεδιασμένοι χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο. Η πόλη είναι αρκετά καλά σχεδιασμένη με όλα τα μνημεία που θα περίμενε κάποιος να δει αν και τα κτίρια είναι γενικά τα ίδια καταφέρνουν και δίνουν μια καλή απεικόνιση των περιοχών.

Το soundtrack του παιχνιδιού είναι από τα καλύτερα που έχω βρει σε παιχνίδι  ταιριάζει απόλυτα με το παιχνίδι και συνεισφέρει στη δημιουργία της γενικότερης ατμόσφαιρας του παιχνιδιού. Οι χαρακτήρες μιλάνε αγγλικά (με προφορά αν χρειάζεται) ενώ οι γερμανοί μιλάνε γερμανικά.
Ένα παιχνίδι που δεν φέρνει κάτι το επαναστατικό θα περάσετε όμως αρκετές διασκεδαστικές ώρες.

JOHNNIE SOCIETY



"JOHNNIE SOCIETY"
Γιάννης Φαρσάρης
 
Το νέο βιβλίο του Γιάννη Φαρσάρη το οποίο διατίθεται ελεύθερα στο Διαδίκτυο.
Μυθιστόρημα
Ελληνική Λογοτεχνία
Σελίδες: 234 
Διαστάσεις: 21 x 29,7 cm (A4)
ISBN έντυπης έκδοσης: 978-960-930860-1

(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

[...] Ένα πρωί, κοιτάζοντας τον εαυτό του στον καθρέπτη αντίκρισε ένα άλλο πρόσωπο και ξαφνιάστηκε. Μακριά ατημέλητα μαλλιά περιέβαλλαν τη μορφή του και αραιά αγκαθωτά γένια κάλυπταν τα μάγουλά του. Η έκφρασή του ήταν γαλήνια και οι κόρες των ματιών του διακρίνονταν διεσταλμένες και διψασμένες για εικόνες. Δεν θύμιζε σε τίποτα τον παλιό Τζόνι που αναπαυόταν εν μνήμη χλοερή. Τότε κυνηγούσε την επιτυχία, τώρα αναζητούσε την ουσία. Τότε πίστευε πως είχε φίλους και αναγνώριση, τώρα είχε ως μοναδική συντροφιά την Αλήθεια. Τότε ζούσε σε κοινόχρηστους πολυτελείς παραδείσους, τώρα απολάμβανε το δικό του φτωχικό καταφύγιο που είχε δημιουργήσει με τον ιδρώτα του. Τότε κοίταζε τον κόσμο αφ’ υψηλού τηλεκατευθύνοντας τις αγοραστικές του συνήθειες, τώρα μετέφερε ταπεινά φαγητό σε πεινασμένες υπάρξεις. Τότε ξυπνούσε αγχωμένος το πρωί έχοντας ν’ αντιμετωπίσει μια μέρα γεμάτη επαγγελματικές υποχρεώσεις, τώρα σηκωνόταν ήρεμος λίγο πριν το μεσημέρι αναζητώντας αυτόβουλα νότες δημιουργίας. Τότε φορούσε το προσωπείο του αδυσώπητου εραστή για να παρασύρει στον κόσμο της εικόνας του ανυπεράσπιστες κορασίδες, τώρα ζούσε μόνος - σαν κοσμοκαλόγερος - αναζητώντας τις νύχτες στη φλόγα των κεριών το βλέμμα Εκείνης που κατάφερε να τον αγγίξει...
Creative Commons license: Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Greece

Το βιβλίο μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ.

The Hacker Crackdown

Πρόκειται για ένα από τα πρώτα αν όχι το πρώτο βιβλίο που ο συγγραφέας του το έδωσε ελεύθερα στο διαδίκτυο τζάμπα.

 
Το βιβλίο περιγράφει αρκετά καλά την κοινότητα των hacker στα τέλη της δεκαετίας του 80.
 
 
 
 
Published: 1994
Language: English
LoC Category:
Audiobook: craphound.com
Downloads: 10,253
mnybks.net#: 6617
License: ©


Μπορείτε να κατεβάσετε το βιβλίο από εδώ.

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Simon's Cat..Η πιο σκανδαλιάρα γάτα..

Η συγκεκριμένη γάτα είναι από τις πιο αγαπητές στο youtube(ορισμένα βιντεάκια έχουν κοντά 15 εκατομμύρια προβολές ), ενώ έχει κυκλοφορήσει και άλμπουμ..
Αξιοσημείωτη είναι η απλότητα, δείχνοντας ότι όσα μέσα και να διαθέτεις (τεχνολογία,χρήματα κλπ), το αποτέλεσμα είναι ότι ή το χεις ή δε το χεις....

Ελληνοφρένεια ΣΚΑΪ 100,3 - ΚΤΕΛ Λιβαδειάς Α.Ε.

Κάποια μέρα θα φάει πολύ ξύλο λέμε!Χαχαχα!

Statler and waldorf

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

25η Μαρτίου

Ναι οκ το ξέρετε σήμερα είναι! Ενημερωμένοι σχετικά με  τις αργίες σωστούς σας βρίσκω.

Σημαντική μέρα γιορτές χαρές και πολλές αποφάσεις σήμερα αφού σήμερα αποφασίζει και η Ευρώπη για το μέλλον μας όπως και τότε!

Και ένα πολύ ωραίο και επίκαιρο σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη


Και ένα άρθρο του Δημήτρη Καμπουράκη γιατί οι μίζες, οι κλεψιές και οι απογραφές δεν είναι νέο φρούτο για εμάς! Όχι!


"Να σας εκνευρίσω λιγάκι σήμερα, ανήμερα της εθνικής μας εορτής; Εκτός αν προτιμάτε απλώς να γελάσετε πικρά… Διότι ο κατάλογος που ακολουθεί, κάτι θα σας θυμίσει από το σήμερα που κυριαρχείται από ξένους κερδοσκόπους και Έλληνες απατεωνίσκους. Πολλά επίσης θα σάς εξηγήσει, καθότι ένα κράτος που γεννιέται χρεωμένο, πού λέτε ότι θα καταλήξει;

Λοιπόν:
Στις 7 Φεβρουαρίου 1825 κι ενώ η επανάσταση βρισκόταν σε πολύ κρίσιμη καμπή, «συνωμολογήθη εν Λονδίνω, εθνικόν δάνειον δύο εκατομμυρίων χρυσών λιρών, δια την χρηματοδότησιν του αγώνος». Ρίξτε μια ματιά στην κατανομή αυτού του δανείου:


- Το δάνειο συμφωνείται στο 55% της ονομαστικής του αξίας, για να καλυφθούν οι επισφάλειες των Άγγλων πιστωτών, δηλαδή αυτομάτως τα 2.000.000 γίνονται 1.100.000 λίρες(!!!). Εμείς βέβαια πληρώναμε τόκους για 2.000.000.


Από τα 1.100.000 κρατούνται προκαταβολικά:
- Τόκοι δύο χρόνων 200.000 λίρες
- Μεσιτικά 68.000 λίρες
- Εξαγορά ομολογιών δανείου 212.000 λίρες
- Συμβολαιογραφικά 13.700 λίρες
- Έξοδα Ελλήνων (!) μεσαζόντων 15.487 λίρες.


Από τα εναπομείναντα, στέλνονται στις ΗΠΑ 156.000 λίρες για την κατασκευή δύο φρεγατών. Τελικά κατασκευάστηκε μόνο μία, που ήρθε στην Ελλάδα μετά το τέλος της επανάστασης και την έκαψε ο Ανδρέας Μιαούλης με τα ίδια του τα χέρια την 1η Αυγούστου 1831 στο λιμάνι τού Πόρου, όταν επαναστάτησε κατά του Καποδίστρια και τα στρατεύματα τού Κυβερνήτη έκαναν γιουρούσι για να καταλάβουν τον εξεγερμένο στόλο. (Δεν το ξέρατε ούτε αυτό, έτσι;)

Επίσης, 123.000 λίρες μένουν στην Αγγλία για την αγορά έξι πολεμικών πλοιαρίων. Πήραμε μόνο το «Καρτερία» μετά την επανάσταση. Συνεχίζουμε:

- Για μισθοδοσία φιλέλληνα(;) Κόχραν 37.000 λίρες
- Για αποπληρωμή πολεμοφοδίων 77.200 λίρες
- Διάφοροι λογαριασμοί (;;!!) 47.000 λίρες


Έτσι, από τα 2.000.000 χρυσές λίρες, έφθασαν τελικά στην Ελλάδα μόλις 190.000 λίρες. Αντί αυτά τα ελάχιστα που απόμειναν να πάνε στον αγώνα κατά των Τούρκων, κατασπαταλήθηκαν στον εμφύλιο που είχε ξεσπάσει ανάμεσα στους Μωραϊτες και τους Ρουμελιώτες. Οι καπεταναίοι στρατολογούσαν κόσμο για να χτυπήσουν τους εσωτερικούς εχθρούς και πληρωνόντουσαν από τα λεφτά του δανείου. Άλλο πλιάτσικο κι εκεί, πέραν του γεγονότος ότι Έλληνες σκότωναν Έλληνες. Ο Γκούρας για παράδειγμα, είχε ένα σώμα εκατόν πενήντα ενόπλων, αλλά έκανε ψεύτικους καταλόγους για πεντακόσιους και τσέπωνε την μισθοδοσία και τα τροφεία τους. Το ίδιο και οι αντίπαλοι του.

Όταν λοιπόν ο Καποδίστριας ανέλαβε Κυβερνήτης, έδωσε εντολή στον Πρόεδρο της επιτροπής οικονομικών Ανδρέα Κοντόσταυλο, να κάνει μια απογραφή (να και η πρώτη απογραφή στην ιστορία μας…) της περιουσίας του κράτους. Το κείμενο της επιτροπής ήταν λεπτομερέστατο και εξαιρετικά σύντομο. Περιείχε μία μόλις πρόταση:
«Κύριε Κυβερνήτα, εις το ταμείον του κράτους ευρέθη έν μόνο νόμισμα και αυτό κίβδηλον»."

Και επειδή σίγουρα κάπου σε κάποιο δελτίο θα ακουστεί το κλασικό οι νέοι δεν ξέρουν τι γιορτάζουμε σήμερα (εκτός από τους Βαγγέληδες και τις Ευαγγελίες) ένα ωραίο "παραδοσιακό" remix...


Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Red Dead Redemption

Ένα νέο παιχνίδι της Rockstar που φιλοδοξεί να δείξει και την άλλη πλευρά της άγριας δύσης. Ποια είναι αυτή η πλευρά; Γραφικές πόλεις της άγριας δύσης λίγο πριν την βιομηχανική επανάσταση. Ο παίκτης δεν είναι απαραίτητο να καταφύγει στην παρανομία. Μπορεί να κερδίσει τα απαραίτητα με δραστηρίοτητες όπως το κυνήγι και το γδάρσιμο ζώων ή την προστασία κοπαδιών σε ράντσα.



Απάντηση του Αντώνη Κανάκη στο ΕΣΡ

Προς Αξιότιμο πρόεδρο και μέλη του Ε.Σ.Ρ.

Σχετικά με την έγκληση για έλεγχο του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, με αφορμή σατιρικό βίντεο που προβλήθηκε στην εκπομπή μας «Ράδιο Αρβύλα», θα θέλαμε να λάβετε υπόψη σας τις παρακάτω θέσεις μας.

Δεν πιστεύουμε στα ποιοτικά κλισέ και στερεότυπα ως κριτήρια αξιολόγησης της ποιότητας, όπως και στα αντίστοιχα κλισέ και στερεότυπα που μπορεί να καθορίσουν το τι είναι χυδαίο ή όχι. Για παράδειγμα, υπεραπλουστεύσεις του τύπου: βωμολοχίες ίσον χυδαίο, μας βρίσκουν κάθετα... αντίθετους, αφού δεν πιστεύουμε σε χυδαίες λέξεις αλλά στην χυδαία τους χρήση και στα χυδαία νοήματα.

Θεωρούμε πως τα κλισέ αυτά είναι σχεδόν πάντα υποκριτικά, ανούσια, επιδερμικά και κατά συνέπεια άστοχα. Στην κοινωνία μας γενικότερα και ειδικότερα στην τηλεόραση, τα πιο χυδαία προγράμματα με τα πιο χυδαία μηνύματα και συμπεριφορές, που πραγματικά προσβάλουν την ανθρώπινη αξία, παρουσιάζονται σχεδόν πάντα, τηρώντας όλα τα παραπάνω κλισέ και χρησιμοποιώντας τα ως άλλοθι, έναντι στην κοινωνία, αλλά και έναντι ανεξαρτήτων αρχών όπως η δική σας. Ο καθωσπρεπισμός, η σοβαροφάνεια και η τήρηση αυτών των επιδερμικών κανόνων περί μη βωμολοχιών κ.τ.λ. είναι πάντα ο μανδύας προστασίας όλων αυτών των πραγματικά χυδαίων προγραμμάτων, που φαίνεται να συνεχίζουν ανενόχλητα.

H ομάδα μας έχει κλείσει αισίως 16 χρόνια παρουσίας στην Ελληνική, πανελλαδικής μετάδοσης, τηλεόραση, με σατιρικές ως επί των πλείστων εκπομπές. Ποτέ δεν απασχολήσαμε στο παρελθόν το Ε.Σ.Ρ. και αυτό, θέλουμε να πιστεύουμε, συνέβη, όχι γιατί ήμασταν τηλεοπτικά φρόνιμοι και υπάκουοι, μάλλον το αντίθετο θα έλεγε κανείς, αλλά γιατί ποτέ δεν παρουσιάσαμε κάτι επί της ουσίας χυδαίο, που να προσβάλει τους τηλεθεατές μας.

Κατά την άποψή μας, το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση του σατιρικού βίντεο, που εξετάζετε. Παγκοσμίως, η σάτιρα και το χιούμορ, αντιμετωπίζονται με ειδικό τρόπο, με ένα είδος ασυλίας θα έλεγε κανείς (επιπλέον της καλλιτεχνικής) και αυτό βεβαίως δεν συμβαίνει τυχαία. Αντιθέτως, είναι πολύ ουσιαστικοί οι λόγοι που η σάτιρα και η χιουμοριστική προσέγγιση των πραγμάτων, απολαμβάνουν αυτού του είδους της ασυλίας. Το χιούμορ εξωραΐζει τα πράγματα, εξορκίζει το κακό και ανατρέπει ή καταργεί τελείως τα αρχικά συστατικά και ιδιότητες οποιουδήποτε υλικού χρησιμοποιεί ως πρώτη ύλη για την επίτευξη των σατιρικών στόχων του. Στην προκειμένη περίπτωση το σατιρικό σενάριο ήταν απλό: Την ίδια ημέρα που ανακοινώνονται τα πιο σκληρά οικονομικά μέτρα των τελευταίων χρόνων, κυκλοφορεί και το πολυσυζητημένο ροζ βίντεο. Επειδή τίποτα δεν γίνεται τυχαία στην ζωή, έτσι και αυτά τα δύο γεγονότα επικαιρότητας συνδέονται μεταξύ τους, βάση πάντα αυτού του σεναρίου. Ενός σεναρίου, που σε μεγάλο βαθμό, εμπνεύστηκε από την ίδια την κοινωνία, αφού ως γνωστό η κοινωνία με το σατιρικό ένστικτο που διαθέτει, πολλές φορές παρομοιάζει την σχέση του κράτους και των πολιτών, σε ότι αφορά τα σκληρά οικονομικά μέτρα, με πράξεις σεξουαλικού περιεχομένου. Αυτήν την παρομοίωση οπτικοποιήσαμε, εμφανίζοντας την πρωταγωνίστρια ως τον πολίτη που του επιβάλλουν τα νέα μέτρα, με έναν απολύτως σατιρικό και κωμικό τρόπο. Βάση των χιλιάδων σχετικών μηνυμάτων, τα οποία είναι στην διάθεσή σας αν το επιθυμείτε, έτσι ακριβώς το εισέπραξαν και οι τηλεθεατές, χωρίς κανένα περιθώριο παρανόησης. Τα σύντομα λοιπόν αποσπάσματα που προβάλαμε από το ροζ αυτό βίντεο, με τον σατιρικό και κωμικό τρόπο που χρησιμοποιήθηκαν για να σατιρίσουν τα οικονομικά μέτρα, έπαψαν αυτομάτως, να έχουν την παραμικρή ιδιότητα πορνογραφικού περιεχομένου. Αντιθέτως, απομυθοποιήθηκαν και γελοιοποιήθηκαν. Εικόνες που στην αρχική και αυτούσια μορφή τους, αναμφισβήτητα θα προσβάλανε κάποιους ανθρώπους, μέσα σε αυτό το σατιρικό και κωμικό πλαίσιο, έκαναν τους ίδιους αυτούς ανθρώπους να γελάσουν μαζί τους και βεβαίως με ότι γελάς δεν προσβάλλεσαι. Κανένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να ισχυριστεί, πως μέσα σε αυτό το πλαίσιο, τα αποσπάσματα αυτά, εξυπηρέτησαν τους πορνογραφικούς σκοπούς τους και έτσι, επί της ουσίας, σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως πορνογραφική μετάδοση, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Πέρα από όλα τα παραπάνω, που αφορούν την ουσία της υπόθεσης, πρέπει να τονίσουμε πως όλα τα επίμαχα σημεία καλύφθηκαν με τηλεοπτικό μωσαϊκό, έτσι ώστε να μην διακρίνεται τίποτα από αυτά. Με ηχητικό τόνο, το γνωστό «μπιμπ», κάλυψε τις όποιες απρεπείς εκφράσεις. Επίσης, προηγήθηκαν τρεις λεκτικές προειδοποιήσεις για την μετάδοση των αποσπασμάτων αυτών και φροντίσαμε έτσι ώστε η μετάδοση να γίνει μετά τις δώδεκα τα μεσάνυχτα. Νομίζουμε, πως με τις παραπάνω προϋποθέσεις και ίσως με λιγότερες, έχουν μεταδοθεί πολλές φορές στην Ελληνική τηλεόραση και μάλιστα πολύ πριν τις δώδεκα, παρόμοια μικρά αποσπάσματα.

Σε αντίθεση με την πεποίθηση των περισσοτέρων, που υποστηρίζουν πως το Ε.Σ.Ρ. «ρίχνει» με ευκολία τα πρόστιμα και τις ποινές, βασισμένο περισσότερο στα επιδερμικά κλισέ και στερεότυπα, που στην αρχή της επιστολής μας αναφέραμε, εμείς ελπίζουμε πως θα κρίνετε το περιστατικό αυτό, διαβάζοντας κάτω από τις γραμμές, επί της ουσίας και μόνο. Ελπίζουμε, πως δεν θα προχωρήσετε στην επιβολή καμιάς μορφής ποινής. Πιστέψτε μας πως κάτι τέτοιο, εκτός από εύστοχο, θα είναι και ένα ισχυρό μήνυμα, πως το Ε.Σ.Ρ. εμβαθύνει στα γεγονότα, διαχωρίζει την επιφάνεια από την ουσία και επεμβαίνει στα τηλεοπτικά φαινόμενα που πραγματικά ενοχλούν και προσβάλλουν τους τηλεθεατές.

Με τιμή

Για την εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα»
Αντώνης Κανάκης

Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Ζουγανέλης METAL!!

Μετά τον Ozzy και τους Metallica σας παρουσιάζουμε και μια ελληνική εκδοχή της μεταλλικής ροκ μουσικής....

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

B.B. King On "Married ...With Children"



I was born in the junkyard,
A child of the streets,
My Dad was catching garbage,
And other tastes of treats.
Police chased and caught me,
I was in the pound alone,
The Bundys came and got me,
Didn't even bring a bone!
Yeah, yeah, I ain't talkin' jive.
I'll eat anything,
Even if it's alive.
Don't want no fax machine,
Got no use for a phone,
Don't even want my belly rubbed,
Just give me a blood-stained bone!
Starvin' out here, Mama,
Got no food to call my own.
You better watch your wives and children,
I'm out here prowlin' for a bone.

Woman makes you stupid,
Every man's a hound,
She says love's an ocean,
That she pulled you in to drown.
Woman makes you stupid,
Always playin' with your head,
Next time you'll be smiling,
Is the day you wake up dead.
Woman makes you stupid,
When she show a little tail,
I don't know why we need 'em,
Oh yeah: a coffin needs a nail!

Επίκαιρο;

Ποιός είδε κράτος λιγοστό
σ' όλη τη γη μοναδικό,
εκατό να εξοδεύει
και πενήντα να μαζεύει;
Να τρέφει όλους τους αργούς,
νά'χει επτά Πρωθυπουργούς,
ταμείο δίχως χρήματα
και δόξης τόσα μνήματα;
Νά'χει κλητήρες για φρουρά
και να σε κλέβουν φανερά,
κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε
τον κλέφτη να γυρεύουνε;

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Best action scene ever..με όλη τη σημασίας της έκφρασης αυτής!!!

Αν οι ηρωικές σκηνές του Hollywood, James Bond, Steven Seagal και δε συμμαζεύεται, σας φαίνονται υπερβολικές, δείτε μία ινδική/Bollywood ή δε ξέρω τι άλλο είναι αυτό αντίστοιχη σκηνή..



Η φάση με το άλογο απλά δεν υπάρχει!!

Metallica με Ozzy επί σκηνής..

Και εκεί που βλέπεις τους Metallica, τα σπάνε καλά καλά και γουστάρεις και λες τι ωραία που περνάμε,  τι άλλο να θες σε μια συναυλία κλπ,σκάει μύτη και ο Ozzy και σε ισοπεδώνουν όλοι μαζί...




Όσοι ήταν εκεί σε εκείνη τη συναυλία (καθώς και σε διάφορες άλλες τύπου Reunion, S&M, επανένωση για μια συναυλία Led Zeppelin κλπ)  να τους καεί το Video!!

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Τα 10 πιο ακριβά comic!


Η συλλογή comic είναι πολύ διαδεδομένη ειδικά στο εξωτερικό. Δημοπρασίες και σπάνια κομμάτια είναι μέσα στο πρόγραμμα. Comic τα οποία ανάλογα με τη κατάσταση που βρίσκονται αλλά και με το πόσο σπάνια είναι τιμολογούνται και πωλούνται σε λάτρεις του είδους. Κάποια απο αυτά δεν τα έχει διαβάσει κανείς ποτέ. Κλεισμένα σε ειδικές θήκες βρίσκονται σε συλλογές!

Μια λίστα λοιπόν με τα 10 ακριβότερα comic:

1) Action Comics No. 1 - $1,390,000
2) Detective Comics No. 27 - $1,380,000
3) Superman No. 1 - $671,000
4) All-American Comics No. 16 - $430,000
5) Detective Comics No. 1 - $405,000
6) Marvel Comics No. 1 - $367,000
7) Batman No. 1 - $359,000
8) More Fun Comics No. 52 - $316,000
9) Flash Comics No. 1 - $289,000
10) Amazing Fantasy No. 15 - $280,000

Κερδίστε $10.000 αν δεν τρομάξετε!

Ο σκηνοθέτης του Bollywood Ram Gopal Varma προκαλεί τους οπαδούς θρίλερ με τη δήλωση του αυτή. Προκαλεί οποιονδήποτε φαν να δει μόνος του την ταινία σε κινηματογράφο χωρίς να τρομάξει και να κερδίσει $10.000.

Όποιος δηλώσει οτι είδε τη ταινία και δε τρόμαξε θα τοποθετηθεί σε μια αίθουσα κινηματογράφου μόνος του για να την δει λέει ο σκηνοθέτης της ταινίας Phoonk 2.

Όποιος αποδεχτεί τη πρόκληση θα συνδεθεί με μηχάνημα που μετρά τους παλμούς και θα υπάρχει κάμερα για να διασφαλιστεί οτι θα δει όλη τη ταινία!

Το trailer:


Πηγή scifiwire.com

233 Κινηματογραφικές Ατάκες



Οι ατάκες απο τις ταινίες είναι σημαντικό μέρος της προώθησης τους. Τις βλέπουμε στα poster τους και τις ακούμε στα trailer! Άλλες φορές μας ιντριγκάρουν να δούμε τη ταινία, άλλες μας μένουν αξέχαστες και άλλες με το που τις ακούμε αποφασίζουμε αυτόματα οτι αυτή τη ταινία δε θα την δω ποτέ!

234 απο τις καλύτερες και χειρότερες ατάκες!

12 Monkeys: The future is history.

2001: A Space Odyssey: An epic drama of adventure and exploration

2012: We Were Warned.

28 Days Later: His fear began when he woke up alone. His terror began when he realised he wasn't.

9: When our world ended their mission began.

A.I. Artificial Intelligence: This summer, discover the next step in evolution.

The Abyss: A place on earth more awesome than anywhere in space.

The Adventures of Buckaroo Banzai: Expect the unexpected. He does.

Alien: Resurrection: It's been more than 200 years ... The beginning has just started.

Alien: In space no one can hear you scream

Alien3: In 1979, we discovered in space no one can hear you scream. In 1992, we will discover, on
Earth, EVERYONE can hear you scream.

Aliens: This time there's more

Amazon Women on the Moon: Universal, the studio that brought you such classic motion pictures as All Quiet on the Western Front, E.T., and Out of Africa, is proud to present ... Amazon Women on the Moon.

The Andromeda Strain: The picture runs 130 minutes! ... The story covers 96 of the most critical hours in man's history! ... The suspense will last through your lifetime!

Arachnophobia: Eight legs, two fangs and an attitude.

Armageddon: It's Closer Than You Think.

The Arrival: For centuries we've been watching the skies, when we should have bee watching our backs.

Avatar: Enter the World

AVP: Alien vs. Predator: Whoever wins ... We lose.

Back to the Future: 17 year old Marty McFly got home early last night. 30 years early.

Back to the Future II: Getting back was only the beginning.

Back to the Future III: They've saved the best trip for last ... But this time they may have gone too far.

Barb Wire: Don't call me babe!

Barbarella: The space age adventuress whose sex-ploits are among the most bizarre ever seen.

batteries not included: Five ordinary people needed a miracle. Then one night, Faye Riley left the window open.

Battlefield Earth: Prepare For Battle

Bicentennial Man: One robot's 200 year journey to become an ordinary man.

Bill & Ted's Excellent Adventure: Party on, dudes!

Blade Runner: Man Has Made His Match ... Now It's His Problem

The Blob: Scream now, while there's still room to breathe.

The Book of Eli: Some will kill to have it. He will kill to protect it.

The Box: You Are The Experiment

A Boy and His Dog: A rather kinky tale of survival

Brazil: It's about flights of fantasy. And the nightmare of reality. Terrorist bombings. And late night shopping. True Love. And creative plumbing.

The Butterfly Effect: Change one thing, Change everything.

Candy Stripers: They're running out of patients ...

Charly: A love story that begins with an incredible experiment!

Children of Men: No children. No future. No hope.

The City of Lost Children: Some people follow their dreams. Others steal them.

A Clockwork Orange: Being the adventures of a young man whose principal interests are rape, ultra-violence and Beethoven.

Close Encounters of the Third Kind: We are not alone


Cloverfield: Some Thing Has Found Us

Cocoon: It is everything you've dreamed of. It is nothing you expect.

Coneheads: Consume mass quantities!

Contact: If it's just us, it seems like an awful waste of space.

CQ: Every picture tells a story

Creature from the Black Lagoon: Not since the beginning of time has the world beheld terror like this!

Critters: The original tasty entree!

Cube: Fear ... Paranoia ... Suspicion ... Desperation

Damnation Alley: You have seen great adventures. You are about to live one.

Dark City: They built the city to see what makes us tick. Last night one of us went off.

Darkman: Now, Crime Has a New Enemy, And Justice Has a New Face!

Dawn of the Dead: When there's no more room in hell, the dead will walk the earth.

The Day After Tomorrow: This year, a sweater won't do.

The Day the Earth Stood Still: From Out Of Space ... A Warning And An Ultimatum

Death Race: Get ready for a killer ride.

Deep Impact: Oceans rise. Cities fall. Hope survives.

Demolition Man: The future isn't big enough for the both of them.

District 9: You are not welcome here.

Donnie Darko: Life is one long insane trip. Some people just have better directions.

Dreamcatcher: Four friends hung a dreamcatcher in their cabin. It's about to catch something it cannot stop.

Dreamscape: Alex Gardner has an extraordinary gift. To keep it may cost him his life ...

Dude, Where's My Car?: After a night they can't remember, comes a day they'll never forget.

E.T.: The Extra-terrestrial: He is afraid. He is alone. He is three million light years from home.

Earth Girls Are Easy: An out-of-this-world, down-to-earth comedy adventure.

Enemy Mine: Enemies because they were taught to be. Allies because they had to be. Brothers because they dared to be.

Equilibrium: In a future where freedom is outlawed outlaws will become heroes.

Event Horizon: Infinite Space—Infinite Terror

Evolution: Have a nice end of the world.

The Faculty: Six students are about to find out their teachers really are from another planet.

Fahrenheit 451: Aflame with the excitement and emotions of tomorrow!

Fantastic Four: 4 times the action. 4 times the adventure. 4 times the fantastic.

Fantastic Voyage: The most amazing science fiction ever conceived!

The Fifth Element: Time is not important, only life is important

The Final Countdown: On December 7, 1980—The nuclear carrier USS Nimitz disappeared in the Pacific ... and reappeared December 7, 1941 ... the day the Japanese attacked Pearl Harbour

Firestarter: If you get on her bad side ... YOU'RE TOAST.

Flatliners: Some lines shouldn't be crossed.

The Fly (1958): For your own good we urge you not to see it alone!

The Fly (1986): Something went wrong in the lab today. Very wrong.

Forbidden Planet: IT'S OUT OF THIS WORLD!

The Fountain: What If You Could Live Forever?

Freejack: Alex Furlong died today. Eighteen years from now, he'll be running for his life.

G.I. Joe: The Rise of Cobra: When All Else Fails, They Don't

Galaxy Quest: The show has been cancelled ... but the adventure is just beginning.

Gamer: In the near future, you don't live to play ... you'll play to live.

Gattaca: There Is No Gene For The Human Spirit.

Ghostbusters II: Be ready to believe us.

Ghostbusters: We're Ready To Believe You.

Ghoulies: They'll get you in the end.

Godzilla: Size Does Matter

Gremlins II: The New Batch: We warned you. Remember the rules. You didn't listen.

Gremlins: Don't get him wet, keep him out of bright light, and never feed him after midnight.

Grindhouse: A double feature that'll tear you in two!

Hitchhiker's Guide to the Galaxy: Don't Panic

Honey, I Shrunk the Kids: The most astonishing, innovative, backyard adventure of all time!

The Host: It is Lurking Behind You

Howard the Duck: You will believe that a duck can talk.

Hulk: Unleash the fury!

I Am Legend: The last man on earth is not alone


I, Robot: One man saw it coming.

The Ice Pirates: SEE... A Universe on the Rocks! SEE ... Great Special Affects! SEE ... Space Herpie the Love Bug! SEE ... The Evil Emperor and his Bird! SEE ... Action-Packed Action! SEE! Ferocious Space Possums!

Idiocracy: The Future Is A No Brainer

The Incredible Hulk: You'll like him when he's angry.

Independence Day: The day we'll fight back!

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull: In May, the adventure continues.

Indiana Jones and the Last Crusade: Have the adventure of your life keeping up with the Joneses.

Indiana Jones and the Temple of Doom: If adventure has a name ... it must be Indiana Jones.

The Iron Giant: It came from outer space!

Iron Man: This Summer: Heroes Aren't Born, They're Built.

The Island: They don't want you to know what you are.

Johnny Mnemonic: The hottest data on earth. In the coolest head in town.

Judge Dredd: One man is Judge, Jury, AND Executioner.

Jumper: Anywhere is possible.

Jurassic Park: An Adventure 65 Million Years In The Making

King Kong: A Monster of Creation's Dawn Breaks Loose in Our World Today!

Knowing: What Happens When The Numbers Run Out?

K-PAX: Is he crazy? ... or is he light years ahead of us?

Krull: A world light-years beyond your imagination.

Land of the Dead: The dead shall inherit the Earth.

Land of the Lost: Right place. Wrong time.

The Last Man on Earth: By night they leave their graves, crawling, shambling, through empty streets, whimpering, pleading, begging for his blood!

The Last Mimzy: The future is trying to tell us something.

The Last Starfighter: He didn't find his dreams ... his dreams found him.

The Lawnmower Man: God made him simple. Science made him a god.

Logan's Run: The only thing you can't have in Logan's world is your 30th birthday. Unless you run away.

Lost in Space: Get Ready. Get Set. Get Lost.

Mad Max Beyond Thunderdome: Two men enter. One man leaves.

Mad Max: The last law in a world gone out of control. Pray that he's out there somewhere.

The Man Who Fell to Earth: You have to believe it to see it

Mars Attacks!: Nice planet. We'll take it!

The Matrix Revolutions: Everything that has a beginning has an end.

The Matrix: What is The Matrix?

The Matrix: Reloaded: Free your mind.

Men in Black: Protecting the earth from the scum of the universe

Metropolis: There can be no understanding between the hands and the brain unless the heart acts as mediator.

Mimic: For thousands of years, man has been evolution's greatest creation... until now.

Minority Report: Everybody Runs ...

The Mist: Belief divides them, mystery surrounds Them, but fear changes everything

Moon: The last place you'd ever expect to find yourself

Muppets from Space: Space. It's not as deep as you think.

Night of the Living Dead: They keep coming back in a bloodthirsty lust for HUMAN FLESH! ...

Outland: On Jupiter's moon something deadly is happening

Pi: There will be no order, only chaos

Pitch Black: Don't be afraid of the dark. Be afraid of what's in the dark.

Planet of the Apes: You'll be sorry you were ever born human

The Postman: It is 2013. War has crippled the Earth. Technology has been erased. Our only hope is an unlikely hero.

Powder: Pure energy has a name

Primer: If you always want what you can't have, what do you want when you can have anything?

Push: One push can change everything.

Raiders of the Lost Ark: Indiana Jones—the new hero from the creators of JAWS and STAR WARS.

Reign of Fire: Fight Fire With Fire

Robocop: Part man. Part machine. All cop. The future of law enforcement.

The Rocketeer: Three years before the United States declares war, Cliff Secord leads America's first battle against the Nazis.

Rollerball: In the not too distant future, wars will no longer exist. But there will be Rollerball.


Runaway: IT IS THE FUTURE. Machines are being programmed to turn against us. Someone must stop the madman who started it all.

S1m0ne: A star is ... created.

Scanners: Their thoughts can kill!

Serenity: Can't stop the signal.

Short Circuit: Something wonderful has happened ... Number Five is alive!

Signs: The first sign you can't explain. The second sign you can't ignore. The third sign you won't believe.

Silent Running: Earth's last battle will be fought in space.

Six-String Samurai: Vegas Needs A New King

Sky High: Saving The World ... One Homework Assignment At A Time.

Slaughterhouse-Five: Billy Pilgrim lives—from time to time.

Slither: Slug it out.

Southland Tales: This is the way the world ends—Not with a whimper, but with a bang.

Soylent Green: It's the year 2022 ... People are still the same. They'll do anything to get what they need. And they need SOYLENT GREEN.

Space Camp: An impossible mistake put them into space. The adventure of their lives will be getting back home.

Spaceballs: May The Farce Be With You

Species: Men cannot resist her. Mankind may not survive her.

Sphere: Terror can fill any space

Star Trek (2009): The future begins

Star Trek III: The Search for Spock: Join the search

Star Trek IV: The Voyage Home: How on Earth can they save the future?

Star Trek V: The Final Frontier (1989): The Enterprise is back. This time, have they gone too far?

Star Trek VI: The Undiscovered Country: The battle for peace has begun

Star Trek: First Contact: Resistance is Futile

Star Trek: Generations: Boldly Go

Star Trek: Insurrection: The Battle For Paradise Has Begun

Star Trek: Nemesis: A Generation's Final Journey ... Begins

Star Trek: The Motion Picture: The human adventure is just beginning

Star Trek: The Wrath of Khan: At the end of the universe lies the beginning of vengeance

Star Wars: Episode II—Attack of the Clones: A Jedi Shall Not Know Anger. Nor Hatred. Nor Love.

Star Wars: Episode III—Revenge of the Sith: The saga is complete.

Star Wars: Episode I—The Phantom Menace: Every generation has a legend. Every journey has a first step. Every saga has a beginning.

Star Wars: Episode IV—A New Hope: A long time ago in a galaxy far, far away ...

Star Wars: Episode VI—Return of the Jedi: Return To A Galaxy ... Far, Far Away

Star Wars: Episode V—The Empire Strikes Back: The Adventure Continues ...

Stargate: It Will Take You A Million Light Years From Home

Starman: In 1977 Voyager II was launched into space, inviting all lifeforms in the universe to visit our planet. Get ready. Company's coming.

Starship Troopers: A new kind of enemy. A new kind of war.

Sunshine: If the sun dies, so do we.

Supergirl: Her first great adventure.

Superman: You'll Believe a Man Can Fly!


Teenage Mutant Ninja Turtles: Lean, Green And On The Screen.

Terminator 2: Judgment Day: This time there are two

Terminator 3: Rise of the Machines: The Machines Will Rise

Terminator: Salvation: The End Begins

The Garbage Pail Kids Movie: The Garbage Gang Is Alive and Grosser Than Ever!

The Road Warrior: Only one man can make the difference

The Terminator: The thing that won't die, in the nightmare that won't end.

THEM!: This city is under martial law until we annihilate THEM!

They Live: You see them on the street. You watch them on TV. You might even vote for one this fall. You think they're people just like you. You're wrong. Dead wrong.

The Thing: Man is The Warmest Place to Hide.

This Island Earth: Two mortals trapped in outer space ... challenging the unearthly furies of an outlaw planet gone mad!

THX 1138: Visit the future where love is the ultimate crime.

Time Bandits: ... they didn't make history, they stole it!

Timeline: They had to travel into the past to save the future

Total Recall: They stole his mind, now he wants it back.

Transformers: Revenge of the Fallen: Revenge is coming.

Transformers: Their war. Our world.

Tremors: The monster movie that breaks new ground.

Tron: In the future video game battles will be a matter of life or death.

The Truman Show: All the world's a stage ...

Underworld: An immortal battle for supremacy.

Universal Soldier: The ultimate weapons of the future have just declared war ... on each other.

V for Vendetta: People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.

WALL-E: In Space, No One Can Hear You Clean

War of the Worlds: They're already here.

Wargames: The only winning move is not to play.

Watchers: Secret experiment, Unstoppable monster, Deadly mistake ...

Watchmen: Who watches the Watchmen?

Waterworld: Beyond the horizon lies the secret to a new beginning.

Weird Science: If you can't get a date, make one!

Westworld: ...where robot men and women are programmed to serve you for ... Romance ... Violence ... Anything

When Worlds Collide: Romance! Thrills! Adventure!

Wild, Wild West: On July 2nd, it's a whole new west.

The X-Files: Fight the Future

X-Men: Evolution Begins.

X-Men: The Last Stand: Take a Stand

X2: The time has come for those who are different to stand united

Young Frankenstein: The scariest comedy of all time!

Zapped!: An A+ Comedy That Makes the Grade!

Zardoz: I have seen the future and it doesn't work

Πηγή scifiwire.com

Medal of Honor (2010): Debut Trailer (HD)




Φαίνεται να έχει πολύ καλά γραφικά! Το παιχνίδι βέβαια φαίνεται να ακολουθεί τη πορεία του COD Modern warfare και διαδραματίζεται σε σύγχρονο περιβάλλον πολέμου.

Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Έρχεται το Monkey Island 2: Special Edition

Η LucasArts ανακοίνωσε ότι μετά την επιτυχία του The Secret of Monkey Island: Special Edition έρχεται το remake και του δεύτερου παιχνιδιού της αγαπημένης σειράς. Το Monkey Island 2: Special Edition θα κυκλοφορήσει στα XBL, PSN, iPhone, iPod Touch και PC το καλοκαίρι. Η εν λόγω έκδοση θα έχει αναβαθμισμένα, HD γραφικά, voice over και το σύστημα με τα hints θα επιστρέψει. Επίσης, το Monkey Island 2 Special Edition: LeChuck’s Revenge θα επιτρέπει στους παίκτες να ελέγξουν άμεσα τον Guybrush αν επιθυμούν, ενώ θα υπάρχει και η επιλογή για το κλασικό σύστημα point-and-click.
Το παιχνίδι θα περιέχει και σχολιασμό από τους δημιουργούς του, οι οποίοι θα μοιράζονται τις σκέψεις και τις αναμνήσεις τους από την ανάπτυξή του. Η LucasArts ανακοίνωσε, επίσης, ότι το remake του πρώτου παιχνιδιού της σειράς θα κυκλοφορήσει και στο PSN.

Πηγή

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

4 Μαύρα Κουστούμια


Τέσσερις χρεοκοπημένοι νεκροθάφτες οργανώνουν την αρπαχτή που θα τους δώσει την ευκαιρία να αλλάξουν τη ζωή τους εγκαταλείποντας το επάγγελμα -που αρχικά ξεκίνησαν σαν προσωρινή λύση αλλά έμειναν σε αυτό μία ζωή. Πραγματοποιούν, με την υπόσχεση μεγάλης αμοιβής, την τελευταία επιθυμία αποθανόντα Έλληνα της αλλοδαπής, που είναι να τον πάνε για ταφή από την Αθήνα σε κάποιο χωριό της Βοιωτίας, με τα πόδια. Πραγματοποιώντας αυτήν την παράξενη τελευταία επιθυμία, θα εμπλακούν σε μια οδύσσεια, που θα μετατραπεί σε ένα απροσδόκητο ταξίδι αυτογνωσίας.

Ηθοποιοί
Ρένος Χαραλαμπίδης
Γιάννης Ζουγανέλης
Τάκης Σπυριδάκης
Άλης Παναγιωτίδης
Δημήτρης Πουλικάκος



Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Νέα ελληνική σαμπάνια!

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

The Saboteur Pc Game (OST) Soundtrack


Μια λίστα με τα φοβερά τραγούδια που ακούγονται μέσα στο παιχνίδι.

01. Koop Island Blues (Featuring Ane Brun)
02. Somebody Nobody Loves
03. Caravan
04. Dance me to the End of Love
05. Feeling Good
06. Feeling Good(Sprintis Remix).
07. Feeling Good (Troublemaker Remix)
08. Walk The Walk
09. Red, White and Blues
10. Depression Blues
11. Smoochie Coochie
12. Relaxing Risk
13. On The Rocks
14. Martini Lounge
15. Terrapin On A Tightrope
16. The Finger Points To You
17. Don't Do Me Wrong [instrumental]
18. S'Embrasser A La Plage
19. Quand J'tal Perdu
20. Blue Theme
21. Expose Martin
22. Over the Moon
23. L'Homme Que J'Adore
24. The Finger Points To You [instrumental]
25. Don't Do Me Wrong
26. S'Embrasser A La Plage [instrumental]
27. Quand J'tal Perdu [instrumental]
28. Over the Moon [instrumental]
29. L'Homme Que J'Adore [instrumental]
30. Expose Martin [extended]
31. The Saboteur Theme
32. The Saboteur Theme (Action Mix)
33. The Saboteur Theme (Piano Version)
34. The Saboteur - Action Mix 2

Σύντομα θα βάλω και ένα review για το φοβερό αυτό game!

Οι μυστικοί τίτλοι blockbuster ταινιών!

Πολλές φορές τα studio έχουν κάποιους άλλους τίτλους για τις ταινίες τους πέρα απο τους τίτλους με τους οποίους οι ταινίες βγαίνουν τελικά στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Γιατί το κάνουν;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι. Άλλες φορές είναι θέμα ανταγωνισμού. Θα ήταν άτυχο να κλέψουν το τίτλο της ταινίας πριν αυτή καν προβληθεί. Άλλες φορές είναι για πρακτικούς λόγους. Είναι πιο εύκολο να κάνουν γυρίσματα όταν η ταινία δεν είναι πολύ γνωστή και δεν υπάρχουν πολλοί περίεργοι θαυμαστές εκεί γύρω. Άλλος λόγος είναι για να γλυτώσουν χρήματα απο τους προμηθευτές. Αλλιώς χρεώνεις υλικά για το Star wars και αλλιώς για το Μπλε λίμνη 1013.

Μια λίστα με του μυστικούς τίτλους λοιπόν:


2012: Η ταινία ήταν γνωστή αρχικά ως Farewell Atlantis, ο τίτλος του βιβλίου που έχει γράψει ο χαρακτήρας που υποδύεται ο John Cusack στη ταινία.


 Alien vs. Predator: Η ταινία ήταν αρχικά γνωστή ως Requiem: Colorado Nights.


Back to the Future Part II: Εαν έχετε το Original DVD θα δείτε το τίτλο Paradox να χρησιμοποιείται σε κάποια απο τα special features.


Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull: Το sequel των The Lucas/Spielberg ώστε χρησιμοποίησαν τον γενικό τίτλο Genre.


Harry Potter and the Chamber of Secrets: Για να καλύψουν τα γυρίσματα η ταινία ήταν γνωστή με το τίτλο ενός τραγουδιού του 1973 του Bruce Springsteen, Incident on 57th Street.


Iron Man II:  Ο τίτλος Rasputin μπορεί να οφείλεται στο παρελθόν του χαρακτήρα που υποδύεται ο Mickey Rourke, Ivan Vanko, aka Whiplash.


The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring: Ο τίτλος αυτός επέζησε μέχρι η ταινία να φτάσει στις αίθουσες ώστε να αποφύγουν την κλοπή πριν την προβολή της. Ο τίτλος ήταν Changing Seasons.


The Matrix Reloaded/The Matrix Revolutions: Ο τίτλος The Burly Man προέρχεται απο τη σκηνή όπου ο Neo πολεμά 100 Agent Smiths.


Spiderman III: Ο τίτλος Evil Dead ήταν γενναιόδωρος με τον σκηνοθέτη Sam Raimi, οπότε γιατί να μη χρησιμοποιήσουν τον τίτλο Half Dead;


The Chronicles of Narnia: Prince Caspian: Ο τίτλος Toastie βγήκε επειδή το αγαπημένο σνακ του cast και των τεχνικών ήταν τα τοστ.


Transformers: Καμία αναφορά σε εξωγήινους δεν μπορούσε να γίνει λόγω του Star Trek οπότε κατέληξαν στο τίτλο Prime Directive.


Star Trek (2009): Ο J.J. Abrams χρησιμοποιήσε τον τίτλο Corporate Headquarters.

Μερικοί ακόμα τίτλοι απο ταινίες επιστημονικής φαντασίας και θρίλερ: 

2001: A Space Odyssey: How the Solar System Was Won

Alien: Star Beast

Angels and Demons: Obelisk

Avatar: Project 880

Back to the Future Part III: Three

Batman Begins: The Intimidation Game

Batman Returns: Dictel

The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch, and the Wardrobe: The Hundred Year Winter

The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch, and the Wardrobe: Paravel

Cloverfield: Cheese, Clover and Slusho

The Dark Knight: Rory's First Kiss

E.T.: The Extra-Terrestrial: A Boy's Life

Evan Almighty: Bruce: The Second Coming

The Lord of the Rings: The Return of the King: Till Death, For Glory

The Lord of the Rings: The Two Towers: Grand Tour

The Ring: Seven Days and Static

Scary Movie: Last Summer I Screamed Because Halloween Fell on Friday the 13th and Scream If You Know What I Did Last Halloween

The Simpsons Movie: Yellow Harvest

Snakes on a Plane: Snakes on a Plane

Star Wars Episode VI: Return of the Jedi: Blue Harvest

Superman Returns: Red Sun

Transformers 2: Revenge of the Fallen: Prime Directive 2

The Village: The Woods

War of the Worlds: Party in Fresno

Πηγή scifiwire.com

Ράδιο Αρβύλα player


Απο εδώ μπορείτε να κατεβάσετε το Ράδιο Αρβύλα player δωρεάν. Το έχω βάλει σε 2 hosts το rapidshare και το netload. Δεν χρειάζεται να έχετε πληρωμένο λογαριασμό σε κάποια απο τς δυο εταιρείες πατάτε στο free download και ακολουθείτε τις οδηγίες στην οθόνη σας. Πατήστε σε ένα απο τα εικονίδια για να το κατεβάσετε.




Πορείες για το gamato.info


Διαβάζω στο troktiko οτι ετοιμάζονται πορείες διαμαρτυρίας για το κλείσιμο του gamato.info


Με το «καλημέρα» patch για το StarCraft II

Πολλά έχουμε διαβάσει για την νέα μορφή του Battle.net. Ακόμη περισσότερα έχουμε διαβάσει για το StarCraft II, το παιχνίδι που στην ουσία θα εγκαινιάσει το αναβαθμισμένο δίκτυο και τις υπηρεσίες του. Φαίνεται όμως ότι το Battle.net δεν θα είναι έτοιμο μέχρι την στιγμή που το παιχνίδι, που προορίζεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του καλοκαιριού, θα μπει στην παραγωγή. Αυτό παραδέχεται και ο lead designer, Dustin Browder, ο οποίος δηλώνει ότι οι σχεδιαστές και προγραμματιστές θα συνεχίσουν να δουλεύουν στο Battle.net μέχρι την τελευταία στιγμή (...που το παιχνίδι θα φτάνει στα ράφια) και πως το StarCraft II θα χρειάζεται patch απ’ την στιγμή που θα το βγάλουμε από το κουτί. Μικρό το κακό, βέβαια, αφού έτσι και αλλιώς το παιχνίδι θα απαιτεί σύνδεση με το ίντερνετ και το Battle.net ακόμη και για να παίξουμε την single player campaign. Αρκεί το patch να μην είναι κάνα giga – δεν μας έφτανε η προσμονή τόσους μήνες, αλλά να το έχεις μπροστά σου και να μην μπορείς να παίξεις παρά να περιμένεις να κατέβει τόσο μεγάλο αρχείο με το χαμό που θα γίνεται με τα downloads τις πρώτες ημέρες της κυκλοφορίας… έ, χαρακίρι πια!

Πηγή byteme.gr 

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Οι διαχειριστές του gamato.info συλλαμβάνονται

Το πιο γνωστό αν όχι μεγαλύτερο torrent site στην Ελλάδα, το gamato.info, πλέον δεν λειτουργεί καθώς η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις των διαχειριστών του σε μια οργανωμένη κίνηση, αποτέλεσμα μήνυσης που κατέθεσε η Ε.Π.Ο.Ε. στο τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος. Για την ώρα έχουν προσαχθεί 6 άτομα από την αστυνομία, ενώ καταζητούνται άλλα δύο που διαμένουν και βρίσκονται στο εξωτερικό και έχει εκδοθεί σήμα από την Interpol για αυτούς. Συνολικά έχει σχηματιστεί δικογραφία για 11 άτομα.

Η αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ρόδο, κατάσχοντας φορητούς υπολογιστές, σκληρούς δίσκους και μεγάλο αριθμό από DVD. To site είχε περίπου 870.000 χρήστες, ενώ δεχόταν καθημερινά εκατομμύρια επισκέπτες που μπορούσαν να κατεβάσουν παράνομο λογισμικό και υλικό. Να σημειώσουμε πως οι διαχειριστές υποστηρίζουν πως δεν έχουν λάβει ποτέ αμοιβή για τα αρχεία τα οποία διακινούνταν μέσα από την ιστοσελίδα τους. Είναι όμως μια μεγάλη επιτυχία της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος και αντίστοιχα μεγάλο πλήγμα στην πειρατεία στην Ελλάδα.

Πηγή: Pc Magazine

Μοντέλο απο σπίρτα!

3 Χρόνια, 420.000 σπίρτα και πολύ υπομονή! Ο Patrick Acton κατάφερε να φτιάξει αυτό το μοντέλο της Μίνας Τίριθ μέσα σε 3 χρόνια. Ο Acton προμηθεύει τη σειρά  Ripley's Believe It or Not με μοντέλα απο το 1994. Το μοντέλο περιλαμβάνει πλήθος κτισμάτων όπως το δέντρο της Γκόντορ και ο Λευκός πύργος του Εκτέλιον.

Το μοντέλο θα βρίσκεται για όλο το 2011 στο  Matchstick Marvels museum.
Για περισσότερες  πληροφορίες κοιτάξτε και στο matchstickmarvels.