Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Berlin Brides

Ο ήχος των Berlin Brides είναι ένα υβρίδιο electro, punk και powerpop. Είναι η Νατάσα, στιχουργός και τραγουδίστρια και η Μαριλένα, συνθέτρια και κιμπορντίστρια, που δίνει στη μπάντα την ηλεκτρονική της ταυτότητα. 

Η Νατάσα και η Μαριλένα γνωρίστηκαν μια ζεστή, καλοκαιρινή μέρα του Ιουλίου του 2007 σε πρόβα για ένα άλλο συγκρότημα. Ενώ έπιναν τεκίλα σάνραιζ και τζάμαραν το ηλιόλουστο εκείνο απόγευμα, συνειδητοποίησαν ότι ταιριάζουν μουσικά. Ξανασυναντήθηκαν το Σεπτέμβριο, αποφάσισαν να σχηματίσουν δικό τους σχήμα, τις Berlin Brides, και άρχισαν να γράφουν κομμάτια.

Το demo τους ηχογραφήθηκε σε δύο βράδια στο Fab Liquid Studios τον Οκτώβριο του 2007. Τα κομμάτια είναι ακόμη αμιξάριστα, αλλά οι κοπέλες έχουν δεχτεί προσφορές από μέλη της Ελληνικής ηλεκτρονικής σκηνής. Αυτές τις μέρες οι Berlin Brides επεξεργάζονται καινούργια κομμάτια.



Έχουν παίξει σε πολλές ελληνικές πόλεις και έχουν εμφανιστεί μαζί με τις CocoRosie, τους Kap Bambino, τη Jessie Evans και στο φεστιβάλ EJEKT με τους Subways, τους Klaxons, τον Jarvis Cocker και τους Royksopp.
Εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην Αγγλία τον Ιούνιο του 2009 στο Buffalo Bar ως νικήτριες του Velvet Prize 2009 που διοργάνωσε το περιοδικό Velvet. Το Artrocker Magazine τους απένειμε το βραβείο, επιλέγοντάς το EP τους «Failure to Wank» ως μια από τις δύο καλύτερες ελληνικές κυκλοφορίες του 2008. Μετά από αυτή τη συναυλία οι διοργανωτές του Offset Festival τους πρότειναν να εμφανιστούν στη σκηνή των νέων συγκροτημάτων του φεστιβάλ, όπου έπαιξαν το Σεπτέμβριο του 2009 ενθουσίασαν το κοινό και απέσπασαν εξαιρετικές κριτικές.

Το κομμάτι τους "Off The Rack" το άκουσα πρόσφατα και μου άρεσε πάρα πολύ πρέπει να πω.Το "Off The Rack" δημιουργήθηκε σε 10 λεπτά τον Ιούλιο του 2007 από κάποιους προϋπάρχοντες στίχους που είχε γράψει η Νατάσα και τη μελωδία που σκάρωσε η Μαριλένα επί τόπου μόλις τους άκουσε.

Το "Off The Rack" θα κυκλοφορήσει σε 7ιντσο single σύντομα, λίγο πριν την κυκλοφορία του πρώτου τους ολοκληρωμένου δίσκου "Modern Celibacy", σε παραγωγή Coti K και Χρήστου Λαϊνά, από την Inner Ear Records.

Περισσότερα μάθετε στους παρακάτω συνδέσμους:
Νατάσα: www.myspace.com/natashathens
Μαριλένα: www.myspace.com/marlen5
Berlin Brides: www.myspace.com/berlinbrides
http://www.berlinbrides.com/
www.jumpingfish.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: