Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Facebook: νέο προφίλ για τους χρήστες με περισσότερη μουσική και τανίες

Αλλαγές προωθεί το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο του κόσμου το Facebook  αντικαθιστώντας το προφίλ των χρηστών με ένα οπτικοακουστικό χρονοδιάγραμμα της ζωής τους και δίνοντας τους την δυνατότητα να μοιράζονται με τους φίλους τους κοινό ψηφιακό υλικό όπως μουσική και ταινίες.


Συγκεκριμένα, το νέο προφίλ  θα παρουσιάζει τα βασικά γεγονότα της ζωής του χρήστη με οπτικοακουστικό τρόπο, μέσα από φωτογραφίες, βίντεο, χάρτες και άλλο υλικό. Ο χρήστης θα μπορεί να επεκτείνει το χρονολόγιο του στο παρελθόν, πολύ πριν υπάρξει το Facebook.

Ο ιδρυτής του δικτύου Μαρκ Ζουκερμπεργκ δήλωσε για το νέο προφίλ «Για την ιστορία της ζωής σας και ένα νέο τρόπο να εκφράσει ο καθένας σας ποιος είναι». Οι πρώτες αλλαγές έχουν ήδη γίνει τις τελευταίες βδομάδες καθώς το μέχρι πρότινος προφίλ περιοριζόταν σε μερικές στοιχειώδεις πληροφορίες θα αντικατασταθεί πλήρως από το χρονολόγιο. Οι χρήστες θα μπορούν πλέον και οι ίδιοι με ένα «κλικ» να δουν τα τραγούδια που οι φίλοι τους άκουσαν, τα τηλεοπτικά σόου που παρακολούθησαν ή τα βιντεοπαιχνίδια που εκείνοι έπαιξαν, οπότε θα μοιράζονται με πιο άμεσο τρόπο τις ίδιες ψυχαγωγικές εμπειρίες.

Στόχος του Facebook είναι να ανανεώσει το ενδιαφέρον των χρηστών, ώστε να μένουν περισσότερο χρόνο στις ιστοσελίδες του καθώς τα άλλα δίκτυα (όπως π.χ. το Google+ και το Twitter),αυξάνουν τον ανταγωνισμό τους.

Οι αναλυτές εκτιμούν πάντως ότι οι πιο συντηρητικοί χρήστες δεν θα ενθουσιαστούν από το νέου τύπου «προφίλ» ενώ εγείρονται σοβαρά ζητήματα γύρω από την προστασία της ιδιωτικότητας του ατόμου. Το Facebook πάντως φρόντισε να υπογραμμίσει ότι οι νέες λειτουργίες θα ελέγχονται από τον χρήστη αποκλειστικά, επιτρέποντας στον καθένα να περιορίσει ποιος φίλος μπορεί να βλέπει «τι» από το παρελθόν.

Οi αλλαγές αυτές δεν αφορούν και λίγους αν αναλογιστεί κανείς πως το Facebook μετρά ήδη  750 εκατομμύρια  χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: