Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Οι μυστικοί τίτλοι blockbuster ταινιών!

Πολλές φορές τα studio έχουν κάποιους άλλους τίτλους για τις ταινίες τους πέρα απο τους τίτλους με τους οποίους οι ταινίες βγαίνουν τελικά στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Γιατί το κάνουν;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι. Άλλες φορές είναι θέμα ανταγωνισμού. Θα ήταν άτυχο να κλέψουν το τίτλο της ταινίας πριν αυτή καν προβληθεί. Άλλες φορές είναι για πρακτικούς λόγους. Είναι πιο εύκολο να κάνουν γυρίσματα όταν η ταινία δεν είναι πολύ γνωστή και δεν υπάρχουν πολλοί περίεργοι θαυμαστές εκεί γύρω. Άλλος λόγος είναι για να γλυτώσουν χρήματα απο τους προμηθευτές. Αλλιώς χρεώνεις υλικά για το Star wars και αλλιώς για το Μπλε λίμνη 1013.

Μια λίστα με του μυστικούς τίτλους λοιπόν:


2012: Η ταινία ήταν γνωστή αρχικά ως Farewell Atlantis, ο τίτλος του βιβλίου που έχει γράψει ο χαρακτήρας που υποδύεται ο John Cusack στη ταινία.


 Alien vs. Predator: Η ταινία ήταν αρχικά γνωστή ως Requiem: Colorado Nights.


Back to the Future Part II: Εαν έχετε το Original DVD θα δείτε το τίτλο Paradox να χρησιμοποιείται σε κάποια απο τα special features.


Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull: Το sequel των The Lucas/Spielberg ώστε χρησιμοποίησαν τον γενικό τίτλο Genre.


Harry Potter and the Chamber of Secrets: Για να καλύψουν τα γυρίσματα η ταινία ήταν γνωστή με το τίτλο ενός τραγουδιού του 1973 του Bruce Springsteen, Incident on 57th Street.


Iron Man II:  Ο τίτλος Rasputin μπορεί να οφείλεται στο παρελθόν του χαρακτήρα που υποδύεται ο Mickey Rourke, Ivan Vanko, aka Whiplash.


The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring: Ο τίτλος αυτός επέζησε μέχρι η ταινία να φτάσει στις αίθουσες ώστε να αποφύγουν την κλοπή πριν την προβολή της. Ο τίτλος ήταν Changing Seasons.


The Matrix Reloaded/The Matrix Revolutions: Ο τίτλος The Burly Man προέρχεται απο τη σκηνή όπου ο Neo πολεμά 100 Agent Smiths.


Spiderman III: Ο τίτλος Evil Dead ήταν γενναιόδωρος με τον σκηνοθέτη Sam Raimi, οπότε γιατί να μη χρησιμοποιήσουν τον τίτλο Half Dead;


The Chronicles of Narnia: Prince Caspian: Ο τίτλος Toastie βγήκε επειδή το αγαπημένο σνακ του cast και των τεχνικών ήταν τα τοστ.


Transformers: Καμία αναφορά σε εξωγήινους δεν μπορούσε να γίνει λόγω του Star Trek οπότε κατέληξαν στο τίτλο Prime Directive.


Star Trek (2009): Ο J.J. Abrams χρησιμοποιήσε τον τίτλο Corporate Headquarters.

Μερικοί ακόμα τίτλοι απο ταινίες επιστημονικής φαντασίας και θρίλερ: 

2001: A Space Odyssey: How the Solar System Was Won

Alien: Star Beast

Angels and Demons: Obelisk

Avatar: Project 880

Back to the Future Part III: Three

Batman Begins: The Intimidation Game

Batman Returns: Dictel

The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch, and the Wardrobe: The Hundred Year Winter

The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch, and the Wardrobe: Paravel

Cloverfield: Cheese, Clover and Slusho

The Dark Knight: Rory's First Kiss

E.T.: The Extra-Terrestrial: A Boy's Life

Evan Almighty: Bruce: The Second Coming

The Lord of the Rings: The Return of the King: Till Death, For Glory

The Lord of the Rings: The Two Towers: Grand Tour

The Ring: Seven Days and Static

Scary Movie: Last Summer I Screamed Because Halloween Fell on Friday the 13th and Scream If You Know What I Did Last Halloween

The Simpsons Movie: Yellow Harvest

Snakes on a Plane: Snakes on a Plane

Star Wars Episode VI: Return of the Jedi: Blue Harvest

Superman Returns: Red Sun

Transformers 2: Revenge of the Fallen: Prime Directive 2

The Village: The Woods

War of the Worlds: Party in Fresno

Πηγή scifiwire.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: