Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Πυρηνικό καταφύγιο της Βρετανίας πωλείται στο eBay


«Το δικό σας πυρηνικό καταφύγιο, μέσα σε δικό του οικόπεδο και με αυθεντικό εξοπλισμό» γράφει η καταχώριση στο eBay για τη δημοπρασία ενός καταφυγίου του Ψυχρού Πολέμου που χτίστηκε το 1959 στο Ντέρμπισαϊρ της κεντρικής Βρετανίας.

Η ηλεκτρονική δημοπρασία ξεκίνησε την Πέμπτη με αρχική τιμή μόλις 500 λίρες (551 ευρώ). Μέχρι το πρωί της Δευτέρας όμως είχαν υποβληθεί 35 προτάσεις και η τιμή είχε φτάσει τις 19.100 λίρες (21.061 ευρώ).

Oι ενδιαφερόμενοι πρέπει να βιαστούν, καθώς ο πλειστηριασμός θα κλείσει στις 7 Μαρτίου.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, το υπόγειο καταφύγιο κατασκευάστηκε το 1959 και χρησιμοποιήθηκε από το Βασιλικό Σώμα Παρατηρητών, αποτελούμενο κυρίως από εθελοντές που επαγρυπνούσαν για ενδείξεις πυρηνικής επίθεσης. Το κτίσμα πέρασε στην αχρηστία το 1991 μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Το υπέργειο τμήμα του καταφυγίου, με διαστάσεις 15 επί 15 μέτρα, βρίσκεται «σε υπερυψωμένη θέση με πανοραμική θέα».

Το κυρίως, υπόγειο τμήμα «είναι προσβάσιμο μέσω καταπακτής και φρεατίου», βρίσκεται σε βάθος 4,5 μέτρων και διαθέτει δύο δωμάτια -το χώρο διαβίωσης και τη χημική τουαλέτα- καθώς και δύο φρεάτια εξαερισμού.

Η προσφορά περιλαμβάνει επίσης τα έπιπλα, μια σειρήνα, σχοινιά για το κατέβασμα φορτίων από τα φρεάτια, καθώς έναν εμαγιέ κουβά.

Πηγή pathfinder.gr

Όποιος θέλει προλαβαίνει να χτυπήσει για να το αποκτήσει πάντως!

Ξέρω τώρα γελάτε και λέτε ποιος μαλάκας θα το ήθελε αυτο;

Και όμως σκεφτείτε το εξής είστε σε μια χώρα που έχει γίνει (και είναι ακόμα) στόχος τρομοκρατών. Τι κάνετε; Αγοράζετε μια ασφάλεια ζωής; Καλό μεν αλλά εσείς δεν κερδίζετε κάτι άντε να κερδίσουν οι άλλοι γύρω σας (ΑΝ η ασφαλιστική πληρώσει δηλαδή).

Επόμενη επιλογή; Αγοράζετε ένα δωμάτιο πανικού; Καλό μεν αλλά που να σε γλυτώσει απο μια μαζική καταστροφή; Ενώ το πυρηνικό καταφύγιο; Σας προστατεύει απο τα πάντα. Το συγκεκριμένο δε έχει και καλή θέα!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: