Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Prequel του Άρχοντα των Δακτυλιδιών


Φανατική φαν του Άρχοντα των Δακτυλιδιών έφτιαξε prequel των ταινιών του Peter Jackson χρησιμοποιώντας όλες τις οικονομίες της.
Δεν είχε τον προϋπολογισμό και τα 200 εκατομμύρια του Peter Jackson ούτε και χρειάστηκε 8 χρόνια γυρισμάτων στη Νέα Ζηλανδία.
Η Kate Madison είχε όμως μεράκι και πάθος. Με αυτά και τις οικονομίες μιας ζωής κατάφερε να φτιάξει τη δική της ταινία βασισμένη στον Άρχοντα των Δακτυλιδιών.
Η Kate Madison (ερασιτέχνης ηθοποιός) εμπνευσμένη απο την τριλογία του Peter Jackson σκηνοθέτησε μια ταινία prequel βασισμένη σε υλικό απο τα βιβλία του JRR Tolkien.
 Η Δεσποινίδα Madison 31 ετών απο το Cambridge δήλωσε οτι η τριλογία την ενθουσίασε. "Οι σκηνές μάχης και οι καταπληκτικοί χαρακτήρες με ενθουσίασαν και με οδήγησαν να αποφασίσω να φτιάξω μια ταινία κι εγώ" δήλωσε.
Χρησιμοποίησε 8000 λίρες απο τις οικονομίες της. Έπιασε δουλειές όπως προσωρινή υπάλληλος σε γραφείο. Έβαλε στο Youtube αγγελία για δωρεές με στόχο να μαζέψει 17000 λίρες που χρειάζονταν.

Έπεισε 400 άτομα ηθοποιούς και τεχνικούς να δωρίσουν τον χρόνο τους ενώ και η ίδια πρωταγωνίστησε παίζοντας τον ρόλο της Elgarain.
Ξεκινώντας στα μέσα του 2008 γύρισε τη ταινία Born Of Hope σε διάφορες τοποθεσίες στην Αγγλία.
Η Kate Madison λέει υπήρχαν φορές που έκανε κρύο ήμασταν μούσκεμα στη μέση του δάσους και αναρωτιόμασταν αν θα τα καταφέρουμε. Τελικά τα καταφέραμε και αυτό είναι ένα υπέροχο συναίσθημα.
Η ιστορία της βασίζεται σε 2 παραγράφους σε βιβλία του Tolkien που αναφέρει τις περιπέτειες του Arathorn και της Gilraen τους γονείς του Aragorn τον ρόλο του οποίου στις ταινίες του Jackson έπαιξε ο Viggo Mortensen.
Γυρίστηκε στις εξής τοποθεσίες: Epping Forest, Essex, and West Stow, Suffolk με την άδεια των τοπικών αρχών.
Ο Christopher Dane, που παίζει το ρόλο του Arathorn στη ταινία μαζί με την Beth Aynsley που παίζει το ρόλο της Gilraen είπε οτι η εμπειρία αυτή ήταν ξεχωριστή. Ο 45χρονος ηθοποιός δήλωσε: "Ήταν διασκεδαστικά και όλη η ταινία γυρίστηκε με λιγότερα λεφτά απο όσα χρειαζόταν ο Peter Jackson για το πρωινό γεύμα του cast του στα γυρίσματα στη Νέα Ζηλανδία.
Ο Jackson συνεργάζεται με τον Μεξικανό σκηνοθέτη Guillermo del Toro για τη παραγωγή του Hobbit σε 2 ταινίες που θα βγουν το 2011 και 2012.


Δεν υπάρχουν σχόλια: