Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Πλήρης υποστήριξη του Greasemonkey και στον Google Chrome

 
Όσοι χρησιμοποιούν τον Firefox της Mozilla θα έχουν ακούσει κάποια στιγμή για το Greasemonkey, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που το χρησιμοποιούν συστηματικά. Το Greasemonkey είναι ένα add-on που δίνει τη δυνατότητα για αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις σε πολλές ιστοσελίδες. Μέχρι τώρα, η χρήση του στον Chrome της Google απαιτούσε κάποιες εξειδικευμένες ρυθμίσεις, οι οποίες όμως αποτελούν παρελθόν στον Chrome 4.
Ο Aaron Boodman, δημιουργός του add-on για τον Firefox, δήλωσε αυτή τη βδομάδα ότι ο Chrome 4 θα υποστηρίζει τη συντριπτική πλειονότητα των Greasemonkey scripts, δίχως να χρειάζεται κάποια άλλη κίνηση από την πλευρά του χρήστη. Το νέο καθεστώς αφορά όλες τις εκδόσεις του Chrome 4, τόσο τη σταθερή για Windows, όσο και τις beta για Linux και Mac OS X.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν γύρω στα 40.000 scripts που ενεργοποιούνται μέσω του Greasemonkey. Ωστόσο, ο Boodman προειδοποιεί ότι περίπου το 20% δε θα λειτουργεί στον Chrome, λόγω διαφορών στον κώδικα ανάμεσα στον Firefox και τον browser της Google.

Πηγή: Pc Magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια: