Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Ρουφιανέψτε και κερδίστε πλούσια δώρα!


Πριν απο 2 μήνες ο Τόνι Μόργκαν λάνσαρε μια νέα υπηρεσία την «Internet Eyes» η οποία είχε προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις στην Βρετανία και στις οργανώσεις για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Στόχος της εταιρείας ήταν η χρήση εθελοντών που καθ΄υπόδειξη της αστυνομίας  θα παρακολουθούσαν βίντεο απο τις κάμερες κλειστού κυκλώματος με την ελπίδα να εντοπίσουν εγκλήματα. Όποιος εντόπιζε περισσότερα εγκλήματα θα κέρδιζε ένα βραβείο 1.000 αγγλικών λιρών! Η εταιρεία είχε εγγραφές για πάνω απο 10.000 εθελοντές.
Η Βρετανία είναι ήδη μια απο τις χώρες με τις περισσότερες κάμερες παρακολούθησης αν και η αποτελεσματικότητα τους στην εξιχνίαση εγκλημάτων δέχεται αρκετές κριτικές.

Οργανώσεις για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποστηρίζουν οτι πρόσβαση σε τέτοιου είδους υλικό μπορούν να έχουν μόνο η Αστυνομία, οι δικαστικές Αρχές κ.λ.π. Η εταιρία του κ. Μόργκαν δήλωσε, πάντως, πρόθυμη να συμμορφωθεί με τις όποιες υποδείξεις του Γραφείου του Επιτρόπου Πληροφοριών.

Αν και το Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών (ICO) αποφάσισε να παρέμβει και να «παγώσει» την έναρξη λειτουργίας του όλου εγχειρήματος φαίνεται οτι ο μεγάλος αδερφός είναι πολύ πιο κοντά απο οτι νομίζουμε. Ιδιώτες να παρακολουθούν ιδιώτες με την ελπίδα οτι αν είναι καλοί σε αυτό θα πάρουν μερικά χρήματα!

Το επόμενο βήμα θα είναι να φτιάξουμε και ένα reality show στο οποίο θα παρακολουθούμε τους υποψηφίους να παρακολουθούν πιθανούς εγκληματίες. Θα τους παρακολουθούμε καθώς η αδρεναλίνη τους θα χτυπά κόκκινο όση ώρα κάνουν το «καθήκον» τους. Θα αγχωνόμαστε κι εμείς μαζί τους για το αν θα καταφέρουν να προσφέρουν όσο το δυνατόν καλύτερες "υπηρεσίες" στην κοινωνία και να εντοπίσουν όσο πιο πολλούς εγκληματίες μπορούν! Φυσικά στα ενδιάμεσα θα μπορούμε να χαζεύουμε υπέροχες διαφημίσεις για εξοπλισμό και υπηρεσίες που θα μας επιτρέψουν κι εμάς να παρακολουθούμε τους αγαπημένους μας ή τους γείτονες μας. Δε θα χρειάζεται να αναρωτιέστε ποιου γείτονα το σκυλί κατούρησε το αμάξι σας! Απλά πατήστε rewind και νιώστε κι εσείς μέρος του παιχνιδιού!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

pantos an to eixa ki ego auto tha evlepa poios palio.... mou pire dio fores tis valvides ap t amaksi kai na deis ti tha ginotan meta! xexexexe