Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Εξεπλάγη με τις αντιδράσεις του κόσμου για το Diablo III η Blizzard

Η Blizzard ανακοίνωσε τις προάλλες ορισμένα πράγματα για το Diablo III, μεταξύ των οποίων ήταν και το DRM του παιχνιδιού το οποίο και θα απαιτεί από τους παίκτες να είναι διαρκώς online, ακόμα και όταν παίζουν το single player τμήμα του.


Οι διαμαρτυρίες από την κοινότητα των φίλων του τίτλου ήταν πάμπολλες, κάτι που όπως φάνηκε εξέπληξε τους δημιουργούς του τίτλου που δεν περίμεναν να έχουν τέτοια έκταση. «Έμεινα έκπληκτος δεδομένου του πόσο δημοφιλές είναι πλέον το online gameplay. Ασχολούμαστε με αυτό τα τελευταία 15 χρόνια και έχοντας στην πλάτη μας ένα World of Warcraft, αντιλαμβανόμαστε πως αυτή είναι η φυσική ροή των πραγμάτων, η φύση της βιομηχανίας», είπε ο επικεφαλής των online τεχνολογιών της Blizzard, Robert Bridenbecker.

«Υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι επειδή θα πρέπει να είναι συνδεδεμένοι, το όλο πράγμα θα μοιάζει στο Facebook ή όλος ο κόσμος θα μπορεί να τους προσεγγίσει. Ναι, θα χρειάζεται σύνδεση, ναι, ο χαρακτήρας σας θα βρίσκεται σε έναν server αλλά αυτό δεν σημαίνει πως χρειάζεται να αλληλεπιδράτε με άλλους. Μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι μόνοι σας, κανείς δεν θα σας ενοχλήσει», συνέχισε θέλοντας να καθησυχάσει τους πιο… μοναχικούς τύπους και κατέθεσε τη γνώμη του για το DRM: «Δεν βλέπω συστήματα DRM και τα θαυμάζω. Πάντα εκφράζω τη δυσφορία μου αλλά αν υπάρχει έστω και ένας λόγος που να δικαιολογεί την ύπαρξή τους βελτιώνοντας παράλληλα το gameplay, τότε δεν βλέπω να υπάρχει κάπου πρόβλημα».

Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια: