Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Οταν μεγαλωσω θελω να γινω....


Ενας κουλουρτζης αγοραζει ας πουμε 80 κουλουριαΕχουμε και λεμε 0.14 ευρω = 11.20, με 2,8 συνολικη εκπτωση και 9% ΦΠΑ επι της τελικης τιμης (0,756 ευρω), που τελικα του στοιχιζουν 9,156 ευρω.Τα πουλαει προς 0.50 ευρω το ενα, δηλαδη συνολο 80 x 0.50 ευρω = 40,00 ευρω.Τα 80 κουλουρια πωλουνται καθημερινα σε ενα κτιριο μιας μεγαλης εταιριας, και αν υποθεσουμε οτι ο ιδιος κουλουρτζης πουλαει κουλουρια σε (τουλαχιστον) 5 τετοια κτιρια καθημερινα (σημειωστε οτι ο κουλουρτζης αφηνει τις σακουλες με τα κουλουρια το πρωϊ και περναει το μεσημερι για να παρει τα χρηματα που αφηνουν οι πελατες σε ενα ποτηρακι), εχουμε σε μηνιαιο επιπεδο εσοδα (5 εταιριες) x (25 εργασιμες ημερες) x (40,00 ευρω)= 5.000 ευρω και εξοδα 5 x 25 x 9,156 = 1.144,50 ευρω, δηλαδη ΚΑΘΑΡΑ μηνιαια εσοδα = 3.855,50 ευρω.Φυσικα ο κουλουρτζης δεν εκδιδει αποδειξη για κανενα απο τα κουλουρια που πουλαει, δεν εχει λειτουργικα εξοδα και διαθετει μονο ενα μηχανακι.
Εσυ τι δουλεια κανεις?

Υ.Γ.: Ολα τα παραπανω δεν τα εβγαλα απο το μυαλο μου, αλλα απο πραγματικο τιμολογιο κουλουτζη.Αυτο το αρθρο αναρτηθηκε στο ''χιουμορακι'' γιατι εγω γελασα πολυ με τη σκεψη.Επισης γελασα με το γεγονος οτι καθημερινα προσπερναμε κατι ''κακομοιρηδες'' στο δρομο που δεν τους κοβει το ματακι μας και τελος, γελασα ακομα περισσοτερο οταν σκεφτηκα πως θα ξυνιζαμε οι περισσοτεροι αν η κορη μας εφερνε σπιτι για γαμπρο ενα κουλουρτζη!!!

2 σχόλια:

Atreides είπε...

Δεν ειναι πολλοι αυτοι που βγαζουν τοσα και πουλανε τοσα κουλουρια. Λιγα ποστα ειναι που βγαζουν τετοια ποσα (αν βγαζουν και τοσα). Τα ποστα αυτα τα ελεγχουν κυκλωματα και θελουν "λαδακι" για να αφησουν καποιον εκει. Οι πιο πολλοι αντε κατι γυρω στα 800 να βγαζουν. Οποτε καλα κανω και δε θελω κουλουρτζη για την κορη που δεν εχω!χαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Φρεεεεεεσκο και τραγανοοοοοο εχωωωωωω......