Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Στάνταρ εκφράσεις!

Η Γιούλα Ράπτη έγραψε για το prtagon.gr Το παρακάτω κείμενο:


Σύντομο δελτίο ειδήσεων. Στο μικρόφωνο η Γιούλα Ράπτη.

Στην κόψη του ξυραφιού, η ελληνική οικονομία. Βουτιά έκανε χτες ο γενικός δείκτης στο ΧΑΑ, μετά και την έκθεση-κόλαφο του διεθνούς Οίκου αξιολόγησης ΧΧ. Στην αγορά, μπαράζ ανατιμήσεων σε όλα τα είδη προκαλεί η αύξηση του ΦΠΑ.

Από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός έστειλε ηχηρό μήνυμα, με πολλούς αποδέκτες ότι «Η Ελλάδα θα βγει δυνατότερη από την κρίση», την ώρα που στην Αθήνα, ο αντιπρόεδρος Θόδωρος Πάγκαλος προκαλούσε θύελλα αντιδράσεων με τις τελευταίες τους δηλώσεις κατά υπουργών.


Σοκ στην ελληνική κοινωνία
, από τις εκ βάθρων αλλαγές που επιφέρει το νομοσχέδιο Χ της κυβέρνησης. Πυρ ομαδόν από αντιπολίτευση και συνδικάτα. Συγκέντρωση στις 12 στο Σύνταγμα (και στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ).

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν
χθες βράδυ στη Βουλή ο υπουργός Ψ, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, με εκατέρωθεν βολές για την οικονομία. Η γ.γ. του ΚΚΕ επανέλαβε ότι «ένας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός», ενώ στον ΣΥΝ ανέβηκαν οι τόνοι στη μαραθώνια συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, χωρίς να καταλήξουν σε ανακοίνωση. «Πρέπει να σοβαρευτούμε» δήλωσε με νόημα ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ενώ αίσθηση προκάλεσε η στροφή 180 μοιρών του νομάρχη Θεσσαλονίκης.

Συγκλονισμένο το πανελλήνιο
παρακολουθεί τις εξελίξεις στην υπόθεση του 15άχρονου Χ, που το νήμα της ζωής του κόπηκε τόσο άδικα πριν από λίγες μέρες. Λάδι στη φωτιά, ρίχνει η προκλητική δήλωση του συνηγόρου του δράστη, Αλέξη Κούγια, ότι έχει στοιχεία για «τον βίο και την πολιτεία» του θύματος.

Εξανεμίζονται οι ελπίδες
, για την ανεύρεση των 15 λαθρομεταναστών που χάθηκαν ανοιχτά της Μυτιλήνης, όπου πνίγηκε το όνειρό τους για μια καλύτερη ζωή.

Στα αθλητικά, Ντέρμπυ για γερά νεύρα η αναμέτρηση τω αιωνίων στο ΟΑΚΑ.

Και ο καιρός: Σε λευκό κλοιό όλη η χώρα, από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας κ.λ.π κ.λ.π.


Μάλλον και οι ειδήσεις copy paste γίνονται! Στάνταρ εκφράσεις για να περιγράψεις διαφορετικά γεγονότα!

Όλο το άρθρο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: