Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Τέλος εποχής για το γνωστό video με το Χίτλερ

Ακόμα κι αν η σχέση σας με το Internet δεν είναι πολύ στενή, θα έχετε σίγουρα πετύχει αρκετές φορές ένα video με το Χίτλερ να γίνεται έξω φρενών και να φωνάζει στους στρατηγούς του. Πρόκειται για μια πασίγνωστη σκηνή από την εξαιρετική γερμανo-αυστριακή ταινία Der Untergang (Η Πτώση, στην ελληνική μετάφραση) που εξιστορεί τις δέκα τελευταίες του Αδόλφου Χίτλερ μέχρι το θάνατό του.

Η συγκεκριμένη σκηνή έχει αποτελέσει τη βάση για τη διακωμώδηση πολλών καταστάσεων, με την εισαγωγή υποτίτλων τελείως άσχετων με το περιεχόμενο της ταινίας. Έτσι, ο Χίτλερ εμφανίζεται να είναι εξοργισμένος με την ήττα μιας ποδοσφαιρικής ομάδας, ένα εκλογικό αποτέλεσμα και γενικά οτιδήποτε μπορεί να σκεφτεί αυτός που εισάγει τους υποτίτλους.

Φαίνεται, πάντως, ότι δε θα ξαναδούμε αυτό το video, τουλάχιστον στο YouTube. Η εταιρεία Constantin Films που έχει τα πνευματικά δικαιώματα ζήτησε την απόσυρσή του και η διεύθυνση του YouTube συμμορφώθηκε με το αίτημα. Το video αποσύρεται σταδιακά και η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει αρκετά, καθώς οι παραλλαγές του video είναι αμέτρητες.

Πηγή: Pc Magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια: