Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

"Σαπούνι από το Ολοκαύτωμα" εξετάζεται εργαστηριακά

Στα εργαστήρια της αστυνομίας του Μόντρεαλ αναλύεται ένα σαπούνι, το οποίο κατασχέθηκε στο κατάστημα λιανοπωλητή, ώστε να τεκμηριωθεί εάν είναι φτιαγμένο από το λίπος θυμάτων του Ολοκαυτώματος, όπως διαφημίζει στην πελατεία ο πωλητής... ανέφερε εκπρόσωπός του Σώματος.

Πάνω στο σαπούνι υπάρχει χαραγμένος ένας αγκυλωτός σταυρός. Κατασχέθηκε στο κατάστημα του λιανοπωλητή στη λεωφόρο Σεν Λοράν, πριν περίπου επτά ημέρες, μετά από καταγγελία της ισραηλιτικής κοινότητας.

"Θα είμαστε μέσα σε λίγες ημέρες σε θέση να τεκμηριώσουμε, εάν είναι όντως ένα από τα σαπούνια από ναζιστικό κολαστήριο, ή εάν πρόκειται για φάρσα, πάρα πολύ κακού γούστου", τόνισε η εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Πρόκειται για μοναδικό σαπούνι, που πωλείται προς 300 καναδικά δολάρια, ενώ όπως προκύπτει ο λιανοπωλητής είναι Εβραίος και δηλώνει ότι κατέχει το εμπόρευμά του από πρώην κρατούμενο στο Άουσβιτς.

Για την Ιστορία, πολλοί εφεσιβάλλουν τον ισχυρισμό ότι, "οι Ναζί παρήγαγαν και σαπούνι από τα πτώματα των εκατομμυρίων θυμάτων τους". Όμως, υπήρξαν έκτοτε αποδείξεις ότι τουλάχιστον το αποπειράθηκαν...

πηγή : Nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: