Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Browser News!

Η έκδοση 3.6 του Firefox κυκλοφορησε απο τη Mozilla. Αν και ειχε ανακοινωθει η κυκλοφορια του για τον Νοεμβριο του 2009 λογω επιπλεον χαρακτηριστικων που εβαλε η εταιρεια η κυκλοφορια καθυστερησε. Εκδοση 3.7 μαλλον δεν θα υπαρξει και προς τις αρχες του 2011 θα κυκλοφορησει κατα πασα πιθανοτητα η εκδοση 4.

Η νέα έκδοση περιλαμβάνει τα theme personas με τα οποία αλλάζει η εμφάνιση του browser και ένας updater που ελέγχει αν τα extensions που έχετε έχουν νέες εκδόσεις. Η νέα έκδοση του browser είναι πιο σταθερή και 20% ταχύτερη σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση.

Μπορείτε να κατεβάσετε τον Firefox κάνοντας  κλικ εδώ.

Όσοι ιθαγενείς έχετε ακόμα τον IE μάθετε οτι η Microsoft κυκλοφόρησε patch για τα τελευταία προβλήματα του IE. Το patch διορθώνει 8 κενά ασφαλείας ένα από αυτά είχαν εκμεταλλευτεί οι Κινέζοι hackers για τις επιθέσεις τους στην Google και άλλες αμερικανικές εταιρείες. Η Microsoft παραδέχθηκε ότι είχε γνώση του προβλήματος από τον περασμένο Σεπτέμβρη. Και στο εύλογο ερώτημα γιατί δεν αντέδρασε γρηγορότερα αφού γνώριζε το πρόβλημα, η Microsoft ισχυρίστηκε ότι δεν ήθελε να δοθεί δημοσιότητα σε ένα κενό ασφαλείας που δεν είχε αντιμετωπιστεί.

Λίγες μέρες πριν την κυκλοφορία του patch η γερμανική κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε προειδοποίηση προς τους χρήστες του Internet να αποφύγουν τη χρήση του IE μέχρι το πρόβλημα να διορθωθεί. Όπως είναι φυσικό η Microsoft είχε αντιδράσει δηλώνοντας πως αν και πράγματι το πρόβλημα υπήρχε, δεν υπήρχε ουσιαστικός κίνδυνος για τους απλούς χρήστες και οι επιθέσεις που είχαν γίνει ήταν στοχευμένες. Στην πορεία προέκυψε πως ο σπασμένος κώδικας του σφάλματος κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, αυξάνοντας τις πιθανότητες και άλλων επιθέσεων.

Σε ανακοίνωση της η BSI ανέφερε: «Η χρήση του Internet Explorer σε 'ασφαλή λειτουργία,' όπως και η απενεργοποίηση του Active Scripting καθιστά τις επιθέσεις δυσκολότερες, αλλά δεν μπορεί να τις αποτρέψει εντελώς». Λίγες μέρες αργότερα το παράδειγμα της Γερμανίας ακολούθησε και η Γαλλία καλώντας τους πολίτες της να χρησιμοποιούν εναλλακτικούς browsers.

1 σχόλιο:

ThEiTsA είπε...

Ρε μην τον φτύνεις τον Opera λέμε! Άντε γιατί θα τα πάρω και θα πιω τις τσικουδιές μόνη μου.