Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

YouΤube και ταινιες!

Η δημοφιλέστερη υπηρεσία Youtube φαίνεται πως βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην ενοικίαση ταινιών. Ξεκινώντας Παρασκευή 22/01 θα είναι διαθέσιμες προς ενοικίαση οι ταινίες που θα προβληθούν στο Φεστιβάλ Sundance Film που θα πραγματοποιηθεί στο Park City της πολιτείας Utah. Η κίνηση αυτή γίνεται εν μέρη για την προώθηση των ταινιών και εν μέρη για να δείξει και να ενθαρρύνει τα στούντιο παραγωγής στην ενοικίαση ταινιών μέσω της υπηρεσίας, διευρύνοντας έτσι τις δυνατότητές του, αυξάνοντας ταυτόχρονα βεβαίως και των όγκο των διαφημίσεων που μπορεί να προβάλει.
Οι πρώτες ταινίες θα είναι μόλις 5 και το κόστος ενοικίασης θα είναι $3,99, με δυνατότητα προβολής εντός 48 ωρών. Βεβαίως τα στούντιο θα έχουν τη δυνατότητα να καθορίζουν το κόστος ενοικίασης για κάθε ταινία, αλλά και το χρονικό διάστημα για το οποίο θα είναι διαθέσιμη στον θεατή, μεταξύ μιας και 90 ημερών. Το Youtube υποστηρίζει πως με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να προωθηθούν όλες ταινίες, ασχέτως budget. Η μεγαλύτερη πρόκληση βεβαίως που θα αντιμετωπίσει είναι να πείσει τις εταιρίες να προσφέρουν την ηλεκτρονική έκδοση των ταινιών ταυτόχρονα με την κυκλοφορία των DVD και Blu-ray.

Πηγή: Pc Magazine

Πολύ καλές οι εξελίξεις αυτές ειδικά μετά την πρόσφατη αναβάθμιση του youtube που υποστηρίζει HD Video 720p κλπ. Ίσως τελικά οι εταιρείες να συνειδητοποιούν  σταδιακά οτι ο μόνος βιώσιμος τρόπος καταπολέμησης της πειρατείας είναι οι εναλλακτικοί τρόποι διάθεσης των ταινιών. Τρόποι υπάρχουν άπειροι μέσω του internet αρκεί να τους εκμεταλλευτούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: