Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Sherlock Holmes


Ώρα για σινεμά παίδες ! Και μάλιστα με μία απροσδόκητα καλή ταινία όπως το 'Sherlock Holmes' σε σκηνοθεσία του Guy Ritchie και με πρωταγωνιστές τους Robert Downey Jr. και Jude Law.

Πράγματι δεν περίμενα να με εντυπωσιάσει το φίλμ,πρώτα απ'όλα λόγω σκηνοθέτη καθώς ο Guy Ritchie μετά από μέτριες εώς κάκιστες ταινίες όπως το Swept Away (2002) (μπλιάχ!) και το Revolver (2005) , κατάφερε να 'ορθοποδήσει΄μόλις πέρυσι με το RocknRolla (2008).

Έπειτα λόγω των πρωταγωνιστών καθώς οι χαρακτήρες του Sh.Holmes και Dr Watson δεν ταιριάζουν με τις φυσιογνωμίες των συγκεκριμένων ηθοποιών ακόμα και ηλικιακά...τουλάχιστον μέχρι να δούμε το φίλμ !

Και τέλος λόγω του ότι η ταινία βασίζεται σε βιβλία με τον Holmes και από το παρελθόν εχουμε δεί ότι δύσκολα μία ταινία είναι ισάξια με το/-α βιβλία πάνω στα οποία βασίζεται...

Παρόλαυτα η ταινία ήταν απολαυστικότατη και αυτό επιβεβαιώνεται και από την συνέχειά της πού ήδη ετοιμάζεται !

Οι ηθοποιοί με τις ερμηνείες τους ταιριάζουν 'γάντι' με τους χαρακτήρες που υποδύονται από το πρώτο λεπτό,η πλοκή εξελίσσεται σαν ένα κουβάρι που σε προκαλεί να το ακολουθήσεις, το βρετανικό-φλεγματικό χιούμορ εξισσοροπεί με το αμερικάνικο gag προσφέροντας την ανάλογη δόση γέλιου,το σενάριο 'υπενθυμίζει' γνωστές πτυχές των χαρακτήρων ακολουθώντας όμως το δικό του 'δρόμο' αφήγησης και πλοκής,και τέλος, η σκηνοθεσία του Guy Ritchie δε θυμίζει καθόλου προηγούμενες δουλειές του ,γεγονός που ίσως οφείλεται στη συμπαραγωγή Αμερικής -Βρετανίας.

Άρα δε θα μπορούσε παρά να βγούν όλοι κερδισμένοι ! Ο Guy Ritchie επανακτώντας την αίγλη που είχε στη αρχή της καριέρας του και πλέον 'βουτώντας' επίσημα στα χωράφια του Hollywood (παρτο πουλο κατσικοποδαρη Madonna!) και ο Robert Downey Jr. κερδίζοντας το πρώτο βραβείο καλύτερου ηθοποιού στα Golden Globe Awards, επιβεβαιώνοντας έτσι την επάνοδό του και το ταλέντο του για ακόμα μία φορά, plus μια φημολογούμενη υποψηφιότητα καλύτερου α' ανδρικού ρόλου στα φετινά oscar...not bad at all !!!!!

Από μένα 7 στα 10...

1 σχόλιο:

Rat είπε...

Γιατι αγορι μου βαζεις τονους στα κειμενα σου?δεν ειπαμε δεν θα βαζουμε?δηλαδη τι θες τωρα να τα παρω και να σε βρουνε τεμαχισμενο σε κανα κηφισο?